در این مقاله سعی کردیم همه چیز در مورد استرالیا را به سمع و نظر همراهان عزیز برسانیم.
از چند دهه گذشته توجه مهاجران به کشور شگفت انگیز استرالیا رو به فزونی است. چنانچه در صدد مهاجرت به این کشور خاص هستید با ما، تیم مهاجرت گروه حقوقی بین المللی مهر پارسیان همراه باشید.
در این مقاله به بررسی ابعاد مختلف این کشور و نقاط ضعف و قوت در هر حیطه می پردازیم.
مقدمه ای بر تاریخ استرالیا
استرالیا یکی از قلمروهای همسود است و در سال ۱۹۰۱ از بریتانیای کبیر استقلال یافتهاست.
نخستین بار هلندیها در سال ۱۶۰۶ میلادی شبه جزیره کیپ یورک در شمال کوئینزلند را اکتشاف کردند و در دهههای بعد، بیشتر مناطق شمالی و غربی استرالیا را مشاهده و ثبت نمودند. آبل تاسمان هلندی نام این سرزمین را هلند نو گذاشت. هلندیها خود علاقه چندانی به سکونت در هلندنو نشان ندادند و این سرزمین تا چندین دهه بعد دست نخورده باقیماند.
بریتانیاییها در دید اول به استرالیا به عنوان سرزمینی دوردست و خشک برای تبعید محکومین و زندانیان نگاه میکردند. به همین دلیل بیشتر مسافران اولیه، به اجبار به منطقه ولز جنوبی تازه آمدند. اما ساکنان دیگر ایالتها بیشتر به اختیار خود به سرزمین تازه مهاجرت کردند.
در سال ۱۹۰۰ میلادی، ملکه ویکتوریا طی قانونی به استرالیا استقلال سیاسی اعطا کرد. استقلال کشور استرالیا بهطور رسمی در روز اول ژانویه ۱۹۰۱ اعلام شد و از این به بعد استرالیا به عنوان یک قلمرو همسود یا سرزمینی با حکومت مستقل اما در زمره کشورهای تحت حمایت بریتانیا درآمد. استرالیاییها از این روز به عنوان روز ملّی خود یاد میکنند. از سال ۱۹۰۱ تا سال ۱۹۲۷ که کانبرا ساخته شد، فدراسیون استرالیا، ملبورن را پایتخت موقت کشور قلمداد میکرد.
همه چیز در مورد استرالیا
جغرافیا
استرالیا کشوری در نیمکره جنوبی و ششمین کشور پهناور جهان است. استرالیا یا اقیانوسیه با ۷/۶ میلیون کیلومتر مربع مساحت، کوچکترین قاره جهان به شمار میرود. از نگاهی دیگر استرالیا پنجمین قاره ازنظر بزرگی است. استرالیا سرزمینی تقریبا هموار است. ناحیه غربی آن را فلات غربی استرالیا و شرق آن را رشته کوه جداکننده تشکیل میدهد و بین این دو، سرزمین پست و همواری قرار گرفته که بیشتر آن خشک و خالی از سکنه است.
استرالیا که همچون جزیرهای بزرگ در اقیانوس آرام واقع شده، از نظر زمینشناسی کهنترین خشکی جهان بهشمار میآید. استرالیا اقیانوس آرام جنوبی را از اقیانوس هند جدا میکند. این کشور بالغ بر ۴۰٪ از زمینهای این کشور تپه ماسهای است و کشور با داشتن ۷۵۵ گونه متنوعترین کشور در جهان از لحاظ زیستبوم است.
مردمشناسی
جمعیت استرالیا ۲۵ میلیون و ۵۱۲ هزار نفر و زبان ملی کشور انگلیسی است که در قانون کشور، برای آن، رسمیتی در نظر گرفته نشدهاست. انگلیسی زبان بودن استرالیا یک مزیت در برابر کشورهای اروپایی محسوب می شود.
بیشتر جمعیت استرالیا در حاشیه ساحل جنوبی، تمرکز دارد. بومیان استرالیا تا قبل از کشف توسط اروپاییها از حدود ۶۵۰۰۰ سال پیش در آنجا سکونت داشتند. با تراکم نسبی ۳/۱۴ نفر در هر کیلومتر مربع، یکی از پایینترین ارقام میزان تراکم در جهان را دارد.
کرانه جنوب شرق این کشور تراکم جمعیتی بیشتری نسبت به سایر نقاط دارد. یک سوم جمعیت کشور در ایالت نیو ساوت ولز و یک چهارم دیگر در ایالت ویکتوریا به سر میبرند. میانگین نرخ رشد جمعیت در سال ۱/۲۲۱ است و تقریباً در هر دو دقیقه یک نوزاد در این کشور زاده میشود.
بومیان استرالیا حدود نیم میلیون نفر تخمین زده شدهاند که دو و نیم درصد جمعیت کل کشور را تشکیل میدهند.
همه چیز در مورد استرالیا
تقسیمات کشوری
پایتخت استرالیا شهر کانبرا است، شهری که در آن مجلس کشور و خانه فرماندار کل قرار دارد. او به صورت تشریفاتی و به نمایندگی الیزابت دوم ریاست دولت را در استرالیا به عهده دارد. در عمل نخستوزیر منتخب در کنار دولت و مجلس اداره کشور را در دست دارند.
سیدنی و ملبورن دو شهر بزرگ استرالیا هستند. دیگر شهرهای بزرگ آن شامل بریزبن، پرت، آدلاید، و تانزویل هستند. این کشور دارای مرز خاکی با کشور دیگری نیست و دور آن را از شرق، اقیانوس آرام، از جنوب اقیانوس منجمد جنوبی، از غرب اقیانوس هند و از شمال چندین دریا و خلیج دربر گرفتهاست. استرالیا همچنین سرزمین اصلی قاره اقیانوسیه بهشمار میآید که کوچکترین قاره جهان است.
استرالیا از شش ایالت و دو سرزمین یا قلمرو تشکیل شدهاست که اختیاراتشان کمتر از ایالتهاست. ایالتها و قلمروهای استرالیا عبارتاند از:
- ایالت نیو ساوت ولز یا ولز جنوبی تازه که مرکز آن سیدنی است.
- ایالت کوئینزلند که مرکز آن بریزبن است.
- ایالت استرالیای جنوبی که مرکز آن آدلاید است.
- ایالت تاسمانی که جزیرهای است در جنوب شرقی سرزمین اصلی و مرکز آن هوبارت است.
- ایالت ویکتوریا که مرکز آن ملبورن است.
- ایالت استرالیای غربی که مرکز آن پرت است.
- قلمرو سرزمین شمالی که مرکز آن داروین است.
- قلمرو پایتختی استرالیا شامل شهر کانبرا و اطراف آن.
- سرزمینهای فرادریایی استرالیا شامل موارد زیر هستند:
- جزیرههای آشمور و کارتیر، جزیره کریسمس، جزایر کوکوس، جزیرههای دریای کورال، جزیره هرد و جزایر مک دونالد، جزیره نورفولک
ادیان و مذاهب
استرالیا دین رسمی ندارد و قانون اساسی استرالیا دولت را از تصویب هر قانونی که بر پایه دین بنا شده باشد منع میکند. در استرالیا دین از حکومت جدا بوده و طبق قانون، دین و مذهب آزاد بوده و هر کس میتواند آئینهای ویژه دینی خود را آزادانه پیگیری کند. در سال ۲۰۰۱، بیش از ۷۰٪ استرالیاییها خود را مسیحی معرفی کردهاند و بیش از ۱۵٪ نیز پیرو هیچ آئینی نبودهاند. بودائیسم و اسلام نیز هر یک با کمتر از دو درصد، در ردههای بعدی قرار داشتهاند.
امروزه برخی از بومیان نیز به مسیحیت گرویدهاند. در سده بیستم، با مهاجرت شمار اندکی از آسیاییها از چین، آسیای جنوب شرقی، هند و خاورمیانه، آیینها و ادیان بودایی، اسلام، یهودی و بهائی به آن راه یافتند.
همه چیز در مورد استرالیا
اقوام
حدود ۴۰ هزار سال پیش اولین انسانها (بومیان استرالیا) از جنوب آسیا و گینه نو وارد استرالیا شدند. بر پایه اولین برآوردها جمعیت بومیان استرالیا در سال ۱۷۸۸ که اروپاییها وارد این قاره شدند حدود ۳۱۴ هزار نفر بود اما مطالعات تازهتر نشان میدهد که جمعیت بومیان میتوانسته بین ۵۰۰ تا ۷۵۰ هزار نفر و حتی تا یک میلیون نفر باشد و بیشترین تراکم جمعیتی هم بر پایه تمامی شواهد در منطقه کوئینزلند بودهاست.
از جمعیت بومیان استرالیا به تدریج کاسته شده و امروزه بومیان، بخش کوچکی از جمعیت استرالیا را تشکیل میدهند. بر پایه سرشماری سال ۲۰۱۱ حدود ۳۶ درصد مردم اصلیت خود را انگلیسی ذکر کردهاند. ایرلندیها ۱۰٫۴٪، اسکاتلندی ۸٫۹٪، ایتالیایی ۴٫۶٪، آلمانی ۴٫۵٪، چینی ۴٫۳٪، هندی ۲٪، یونانی ۱٫۹٪ و هلندی ۱٫۷٪ در رتبههای بعدی قرار میگیرند. تعداد بومیان در این سرشماری ۵۴۶ هزار نفر (۲٫۵٪) بود.
زبان و خط
استرالیا زبان رسمی ندارد و زبان ملی آن انگلیسی استرالیایی است. اختلافات بسیار نامحسوسی در لهجه مناطق گوناگون وجود دارد. زبانهای دیگر مانند ایتالیایی و چینی نیز در بین مهاجران بسیار رایج است.
اقتصاد
استرالیا کشوری توسعه یافته با اقتصاد متکی بر بازرگانی و کشاورزی است. در میان قابل زندگیترین شهرهای جهان در سال ۲۰۰۸ به گزارش اکونومیست، ملبورن دوم، پرت چهارم، آدلید هفتم و سیدنی نهم بود. محصولات اصلی استرالیا نیشکر، پنبه، غلات و گوشت است. این کشور معادن فراوانی دارد. بر پایه گزارش برنامه توسعه سازمان ملل متحد، استرالیا از نظر شاخص توسعه انسانی در سال ۲۰۰۶ سومین کشور توسعه یافته جهان به حساب میآید.
این کشور صنعتی به دلیل نیاز زیادی که به نیروی کار جوان دارد، سیاست های مهاجرتی خود را در این راستا تعریف نموده است.
مهاجران باید بدانند که برخی شهرهای استرالیا همچون سیدنی، ملبورن و … نسبتا گران هستند. اگر بخواهیم هزینه زندگی در شهر سیدنی را با شهری بزرگ در آلمان مقایسه کنیم می بینیم سیدنی گران تر است. در کل هزینه های زندگی دربرلین کمتر از سیدنی است. استاندارد هایی که در برلین برای شما 3,600 یورو تمام می شود در سیدنی استرالیا 4,896 یورو خواهد بود.
همه چیز در مورد استرالیا
تحصیلات آکادمیک
دانشگاههای استرالیا یکی از بهترین دانشگاههای جهان هستند و شمار زیادی از دانشجویان بینالمللی در آن تحصیل میکنند.بیشترین مراکز تجمع دانشجویان بینالمللی در شهرهای سیدنی، ملبورن و آدلاید هستند. هزینه تحصیل در استرالیا نسبت به کشورهای همرده خود یعنی بریتانیا و ایالات متحده آمریکا کمتر است.
انگلیسی زبان بودن، امن بودن و کیفیت آموزش بالا باعث محبوبیت این کشور در بین دانشجویان بینالمللی شدهاست. دانشجویان بینالمللی بسیاری در شهرهای ملبورن، سیدنی آدلاید و … در حال تحصیل هستند. اکثر دانشجویان بینالمللی از کشورهای چون چین، هند، کره، انگلستان، ایران، تایوان و … در این کشور مشغول به تحصیل هستند.
دفاع
در کشور استرالیا اجباری برای خدمت وظیفه عمومی وجود نداشته و افراد برای عضویت و خدمت در ارتش مثل سایر شغلها حقوق دریافت میکنند. در استرالیا وظیفه دفاع از این کشور بر عهده نیروی دفاع استرالیا است.
محیط زیست
استرالیا بخشی از بهترین محیط از نظر پوشش گیاهی است حیواناتی همچون کوالا و کانگورو و سگهای دینگو را دارد؛ حیواناتی که تنها در این کشور ادامه حیات میدهند. مسلما زندگی در استرالیا برای دوستداران حیوانات بسیار مفرح است چرا که بسیاری از پرندگان و حیوانات به راحتی در کنار مردم و در شهرها زندگی آزادانه دارند.
نقص لایه اوزون در این منطقه تابش اشعه های فرابنفش و بیماری های پوستی ناشی از آن را افزایش داده است.
همه چیز در مورد استرالیا
کلام آخر
سرعت پایین اینترنت نسبت به سایر کشورهای پیشرفته، هزینه های بالای سیستم درمان استرالیا به ویژه خدمات دندانپزشکی از جمله معایب چشمگیر این کشور است.
این چند عیب قطعا در برابر محاسن زندگی در استرالیا هیچ به حساب می آید. به جز موارد مثبت ذکر شده در متن مقاله می توان به نکات مثبتی همچون همانطور سطح بالایی از رفاه، آسایش و کیفیت زندگی اشاره نمود. این کشور پهناور با داشتن طبیعت بکر و بی نظیر و امکانات تفریحی بی شمار، بسیار سرگرم کننده می باشد و شما انتخاب های زیادی برای پر کردن اوقات فراغت خود خواهید داشت.
در کشور استرالیا اگر چه هزینه برخی خدمات از جمله دندانپزشکی بسیار زیاد است اما در قبال هزینه بالا کیفیت خدمات نیز بسیار بالاست. سیستم آموزش و پرورش چه در مقاطع اولیه و چه در دانشگاه های استرالیا بسیار پیشرفته و با کیفیت است. اقتصاد با ثبات و رو به رشد این کشور، شرایط استرالیا را جهت جذب سرمایه گذار خارجی بسیار مطلوب می سازد.
چنانچه به مهاجرت به این کشور پهناور و زیبا فکر می کنید، مشاوران خبره ما می-توانند به شما کمک کنند. با ما در تماس باشید.
همه چیز در مورد استرالیا
تلفنهای تماس ثابت با دفتر موسسه مهر پارسیان
تماس خارج از ساعات اداری و تعطیلات و ارسال پیام از طریق خط تلفن همراه
ارسال پیام از طریق شماره واتس اپ و تلگرام
پس از ارسال پیام شکیبا باشید تا جهت وقت مشاوره حضوری یا آنلاین هماهنگی صورت گیرد
حداکثر ظرف 12 ساعت وقت مشاوره تنظیم و به شما اعلام خواهد شد
دفتر وکالت مهر پارسیان – محمدرضا مهری وکیل پایه یک دادگستری
نشانی دفتر وکالت موسسه مهر پارسیان در تهران
میدان ونک- ابتدای بزرگراه حقانی- خیابان گاندی جنوبی- خیابان چهاردهم- پلاک 14- طبقه 4- واحد 9 و 10
خدمات دفتر وکالت و امور حقوقی بین المللی محمدرضا مهری
مشاوره حقوقی آنلاین با وکلای پایه یک دادگستری در موضوعات تخصصی در همه ساعات شبانه روز
مشاوره حقوقی حضوری با وکیل تخصصی جرایئم اقتصادی
قبول وکالت دادگستری بدون حضور موکل در دفتر وکیل
خدمات وکالت ایرانیان خارج از کشور در ایران
خدمات وکالت ایرانیان در سایر کشورها توسط وکیل رسمی
معرفی بهترین وکیل مهاجرت بین المللی در تهران
بهترین وکیل کیفری تهران
بهترین وکیل ملکی تهران
بهترین وکیل دعاوی پولی و بانکی تهران
بهترین وکیل خانواده تهران
بهترین وکیل دادگاه تجدید نظر
بهترین وکیل اعاده دادرسی و دیوان عالی کشور
بهترین وکیل فرجام خواهی
1 دیدگاه